Onnistuuko päälläseisonta? Täältä lisähaasteita ja variaatioita!

Moro!

Kuukausi sitten annoin vinkkejä kuinka aloittaa päälläseisonnan harjoittelu. Nyt näytän muutaman eri variaation, joilla saat lisähaastetta ja tehoa päälläseisonta treeniin.

Kaikissa variaatioissa keskivartalon asento pysyy muuttumattomana, eli tiukkana. Ainoastaan käsien ja jalkojen asento muuttuu. Muista ”työntää” itsesi mahdollisimman pitkäksi ja suoraksi niskasta ja selästä. Jännitä myös pakarat kun jalat ovat suoraan kohti kattoa.

Voit lukea muistutuksena pointit päälläseisonnan harjoitteluun täältä.

Variaatio 1

Aloita normaalista päälläseisonnasta. Levitä jalkoja suoraan sivulle. Tuo molemmat jalat hitaasti vaakatasoon ja takaisin ylös ja yhteen. Muista pitää keskivartalo tiukkana ja selkä suorana. Toista liike niin monta kertaa kuin pystyt niin että se pysyy hallittuna.

 

Variaatio 2

Aloita normaalista päälläseisonnasta. Pidä jalat yhdessä ja laske ne hitaasti eteen alas. Nosta jalat takaisin ylös ja toista liike niin monta kertaa kuin pystyt niin että se pysyy hallittuna.

 

Variaatio 3

Aseta kyynärvartesi maahan, niin että kämmenet ovat yhdessä . Voit ristiä myös sormesi ja toivoa, että korkeammat voimat auttavat tässä liikkeessä. Aseta pää käsien väliin ja nouse päälläseisontaan.

Variaatio 4

Aloita normaalista päälläseisonnasta. Vähennä painoa käsiltäsi ja tuo niitä vaiheittain lähemmäksi päätäsi. Voit myös ottaa tukea kämmeniesi sijasta pelkästään sormillasi ja lopulta vain kahdella sormella. Nosta vähitellen kätesi suoraan sivulle, tai vartaloosi kiinni ja yrittää tasapainoilla pelkän pääsi varassa.

Kipot ja vaasit pois tieltä ja tasapainoilemaan!

Terveisin,

Jussi